PASSIÓ

El que viu al nostre cor, el que ens fa forts com a club i ser com som

ORGULL

Som un club petit, amb un orgull molt gran

ESFORÇ

El nostre triomf és l’esforç, amb ell la victòria és completa.

UNA MICA D'HISTÒRIA

El barri Almeda sempre ha estat íntimament lligat a la institució que mes l’ha representat per tot arreu: El Centre Social Almeda. Les activitats que realitzava eren molt diverses. Es muntaven excursions; es feien cursos de sardanes; editaven la revista “El Carrilet”; es feien activitats esportives.

1965

A l’any 1965, Antoni Garcia Rodríguez va començar a jugar a bàsquet amb un grup de joves del barri. Com que al barri no hi havia els serveis mínims per la pràctica de l’esport, el seus inicis no van ser més que l’entreteniment d’un equip sense federar. A l’any 1968 l’equip es trasllada a les pistes del col·legi Dolors Almeda, on juguem de manera continuada. Al 1969 s’inscriu el primer equip del barri en els Jocs Escolars de Cornellá en la categoria Infantil masculina.

1971

Quan al 1971 s’inaugura la Pista Poliesportiva del Barri Almeda, es va acordar formar una entitat deslligada del Centre Social Almeda, ja que aquesta no podia assumir les despeses de l’equip de bàsquet. Això va tenir com a resultat el neixament del CLUB BASKET ALMEDA. La primera Junta Directiva estava formada per Francisco Martínez Mateo, Àngel Garcia Dura, Antoni Garcia Rodríguez, Emili Bajo i Jordi Oliva Vilanova. El club es va afil·liar a l’Organització Atlètica Recreativa (O.A.R.), una federació dependent de la diòcesis de Barcelona. Al 1975 van guanyar el Campionat de Copa de Barcelona en un encontre amb el C.B. Joan Maragall.

1977

A la temporada 1977-78, el club passa a jugar el Campionat Provincial de Barcelona, de la Federació Catalana de Basquetbol. El 1984 va ascendir a la Categoria Regional.

1982

L’any 1982 va significar l’inici del bàsquet femení al barri, en inscriure’s un equip Pre-Infantil en el campionat. Durant uns anys van conviure diversos equips femenins amb els masculins fins que al 1990 es va formar el primer equip sènior femení, que aquell mateix any va ascendir de la tercera a la Segona Catalana, on ja militava el sènior masculí.

1992

L’any 1992 va ser el de la finalització del Pavelló Municipal de Almeda, que permetia jugar en unes instal·lacions mes apropiades.

A la dècada dels 90 el club va patir diversos daltabaixos, amb ascensos i descensos dels dos sèniors, masculí i femení, i també va tenir dificultats per mantenir els equips de base, donada la tendència demogràfica (envelliment i despoblació) que patía el barri en general. Es a partir del 1997 que aquesta tendència comença a invertir-se i el club inicia una época que dura fins avui en la qual el creixement demogràfic del barri va intimament lligat al creixement de l’estructura esportiva del club tant a la vessant masculina com a la femenina.

2003

És a partir de l’any 2003 que el club comença a recuperar la participació dels anys 80, podent mantenir les diferents línies tant masculina com femenina completes. L’any 2004 el júnior femení del club es va proclamar campió de Barcelona i sotscampió de Catalunya de Nivell A. En la temporada 2005/2006 es produeix un fet històric en la vida del club, els dos equips séniors de l’entitat aconsegueixen per primera vegada l’ascens a 1ª Catalana, en dos recordades eliminatòries a Mataró i Lleida. Aquest fet fa que els equips de base creixin tant quantitativa com qualitativament i els equips del club comencin a ser referents en les seves categories. També aquest 2006 el Cadet femení es va proclamar Campió de Catalunya de Preferent B i el Cadet Masculí campió de Barcelona i Subcampió de Catalunya de Nivell A.

En aquest trànsit es comença a consolidar l’estructura formativa del club, el creixement de l’Escola de Bàsquet, va íntimament lligat al creixement de l’estructura competitiva del club, oferint als nens i nenes del barri i la ciutat una oferta de formació esportiva de gran nivell.

2011

La temporada 2011/2012 arran de la desaparició del C.B.F. Sarrià part de la seva estructura formativa s’incorpora al club, dos equips cadets femenins, un infantil femení i un mini femení, completen l’estructura femenina del club aquesta temporada. En aquest mateix any, el Cadet femení es proclama Subcampió de Catalunya i Espanya. L’infantil aconsegueix la 3a posició en el Campionat de Catalunya, quedant-se a les portes d’anar als campionats d’Espanya, ja que aquella temporada només hi accedien els dos primers classificats. La tònica general del club és de consolidació definitiva del projecte esportiu, i d’un creixement sostingut de les dues àrees del club.

En la temporada 2012/2013 l’infantil femení es classifica en 3ª posició al Campionat. de Catalunya Nivell A1 i aconsegueix el 4t lloc al Campionat d’Espanya, a Lanzarote, disputant-se aquests ja amb el format de 32 equips, el que realça encara més el valor del que s’ha aconseguit.

2013

En la temporada 2013/2014 per primera vegada, els 3 equips formatius femenins del club accedeixen a les seves respectives Finals a 4 en els Campionats de Catalunya. El júnior aconsegueix un subcampionat, després d’una èpica final a la Seu d’Urgell i posteriorment un meritori 6è lloc al Campionat d’Espanya Júnior a Guadalajara. El cadet es queda a les portes dels campionats d’Espanya després d’aconseguir la 3a posició al Campionat de Catalunya Preferent, en una final a 4 disputada al Pavelló Almeda amb el format de lligueta i que atorgava dues places pels campionats estatals.  Finalment, remarcar la gran temporada realitzada per l’infantil, l’equip es va proclamar Campió de Catalunya a la Selva de Camp després de realitzar una espectacular temporada per terres catalanes. Les infantils brillantment campiones de Catalunya també aconseguiren el sotscampionat d’Espanya Infantil disputat a Pontevedra, en un campionat molt recordat i amb una final que es va decidir als últims segons. De la mateixa manera, el Sènior femení va aconseguir l’ascens a 1ª Catalana, després de signar un balanç de 29 victòries i 1 derrota a la lliga regular, amb un dels equips més joves de la categoria.

A la temporada 2014/2015 es repeteix l’èxit esportiu i formatiu de classificar els tres equips femenins a les seves respectives finals a 4, afegint-se a ells el Sènior Femení, militant ja a Copa Catalunya. Les sèniors aconsegueix la 4a plaça en una final a 4 de molt nivell disputada a Sant Feliu de Llobregat. El júnior femení es queda a les portes d’aconseguir el bitllet pels campionats estatals, després de caure a la pròrroga en el partit pel 3r i 4t lloc del Campionat de Catalunya Júnior Preferent. L’infantil també cau en un emocionant partit pel 3r i 4t lloc i es queda a un pas dels campionats. El cadet femení es va proclamar sotscampió de Catalunya Preferent en un gran final disputada a Torelló. Posteriorment l’equip es va classificar 9è al Campionat d’Espanya Cadet. En aquesta temporada també s’aconsegueix per primera vegada una plaça a la categoria Cadet Masculí Preferent. L’equip aconsegueix la 2ª posició a la fase prèvia i en una emocionant creuament aconsegueix accedir al grup de classificació de màxim nivell de la seva edat. Una fita en la història del club.

2015

Ja en la temporada 2015/2016 amb el projecte del club totalment consolidat, novament els equips del club aconsegueixen noves fites. Els 4 equips femenins es classifiquen per a les seves respectives finals a Catalunya, i el júnior masculí de 1r any, per la seva.

El bagatge no va poder ser millor. El sénior femení després d’una brillant temporada va disputar la final a 4 a Banyoles, on va accedir a la gran final i en un emocionant partit s’emportà el sotscampionat de Copa Catalunya Femenina. A principi d’any, l’equip també aconsegueix el sostcampionat de la Copa Federació. Després de la gran temporada realitzada per les sèniors, el club, per motius econòmics renuncia a jugar les fases per intentar obtenir un bitllet per LF2. El júnior femení es proclama sotscampió de Catalunya Preferent en una final a 4 en format lligueta disputada a Sant Fruitós. Les júniors es classifiquen novenes als campionat d’Espanya celebrats a Sant Sebastià. Temporada per emmarcar del Cadet Femení, Campió de Catalunya Preferent després de guanyar la gran final disputada a la Selva del Camp en un vibrant i recordat partit. Les cadets van seguir fent història després de realitzar un magnífic Campionat d’Espanya Cadet disputat a Saragossa, on es van emportar la medalla de plata després de caure a la gran final. Menció a part mereix l’infantil femení, 3ª posició en el Campionat de Catalunya Nivell A1 disputat a Cunit i 4a posició al Campionat d’Espanya, disputat a Porriño (Pontevedra) on tot el grup va donar una lliçó de joc i punt d’honor, una temporada per recordar la de les infantils. Finalment el júnior masculí de 1r any, es va proclamar campió de Catalunya de la seva categoria en una extraordinària final celebrada a Sant Pere de Ribes, aconseguint una plaça per la categoria Júnior Preferent Masculina.

Actualitat

Tots aquests èxits esportius no serien possibles sense la implicació i el treball de moltes persones, tècnics i auxiliars dels diferents equips, responsables d’àrea, jugadors i jugadores, directius i especialment, les famílies que setmana a setmana i dia a dia acompanyen els nostres joves per les pistes de tot l’Estat defensant l’ideari d’un club humil, lluitador i orgullós.